tisdag 1 maj 2012

Yiiihaaa- på väg att bli "Texan"?


På lördagen var det så dags att försöka oss på nåt riktigt Amerikanskt och testa de fördomar vi har/hade om Texas....
Med andra ord - Cowboyhattar på (nej jag kommer aldrig skaffa boots) och så en TexMex middag. Redan här fick vi blickar och kommentarer i stil med
"Howdy Girls"
"Nice Hats girls"

Dags att gå ut, Finhatten på!
Därefter tog vi oss vidare upp mot 5th street och Rebels Honky Tonk. Den enda Countrybaren i centrala Austin. När vi kom in var det nästan tomt, vi fick höra att vi var där allt för tidigt, men några var där och dansade (dem hade tydligen two-step lektioner tidigare på kvällen).

Bartendern hälsade oss med :
"Var är ni ifrån för härifrån är ni inte?"
Hmm med en titt runt lokalen så var vi de enda i Cowboyhattar.... (det kom en hel del killar ikäldd detta senare dock)
Men ska man nu hänga på en Coutnrybar så går både jag och min kompis hellre hela vägen än inget alls...

Vi sågs oss om i lokalen och där fanns en dansbana i mitten, upphöjd så att alla som dansar syns väl, och en hel del tjejer som helt uppenbart inte var från några större städer. Och nej inte klädda i Cowboyhattar, ganska många i boots dock. Men det mest förekommande var hot pants och en riktigt tajt urringad top, kanske inte direkt "classy"... Så det kändes ännu mera rätt att vi valt jeans och hatt som utstyrsel.
Vi såg även ett par Easter Bunny's här är tydligen påskharen mer lik playboys version på en kanin än en riktig hare... Men så lägger även påskharen ägg i det här landet...

På ena sidan dansgolvet finns även en mekanisk tjur. Denna har varit uppe för diskussion med mina vänner tidigare, då flera av mina manliga bekanta gärna vill tävla i denna gren. Då jag oftast är iklädd klänning har jag alltid tvärvägrat och då har alla killar också backat ur.
Nu såg jag till att några av mina vänner också kom ner till Rebels Honky Tonk och tänkte att det kunde bli tävling. Vet inte hur det gick till men dem enda som faktiskt kom upp på tjuren var jag och min kompis... Men vi sa å andra sidan att vi skulle gå "all in" under kvällen.

Det som kanske är mindre roligt är upptäckten av kollegor på stället, och jag har naturligtvis inte sån tur att de inte hade med sig sina smart phones... Så nu finns jag på mekanisk tjur på film hos kollegor jag inte känner så väl. Till mitt försvar förklarade dem att dem svänger in på Rebels varje lördag - hmm för egen del ser jag det som mycket mindre pinsamt att 1 gång rida mekanisk tjur än att hänga på country haket varje helg. Detta är dessutom machokillar från San Fransisco som gärna framhäver sig själva som lite mer världsvana än andra (dem kanske ska se över sin självbild lite ;)

Sen var det dags att svalka av sig lite i baren och där började vi prata med lite folk som välvilligt försökte lära oss grunden i Twostep. Ganska snart blev vi uppbjudna av både mer och mindre duktiga dansare. Twostep är inte jättesvårt om han som för kan dansa! Det är däremot sjukt tråkigt om han inte kan det blir som en foxtrot i slowmotion då, medan dem som kunde dansa fick hatten att flyga av både en och två gånger...
Two Step it is!
 
Vi hann även med en line dance, vilket inte heller är så svårt om man står så att man ser vad dem andra gör..

Vi beskådade också något av det minst glamorösa jag sett i dansväg... Tänk er line dance, och så lägger ni till en ganska vulgär hip hop låt istället för countrymusik. Och så tänker ni er hur amerikaner normalt dansar (läs juckar mot varandra) - kombinationen är en syn jag önskar jag sluppit. Vi fick dock höra att detta var väldigt trendigt ! - jag måste ha missat något....

Shoppa som en svensk

För att fortsätta på påskens äventyr så gjorde vi nåt väldigt  svenskt på fredagen (ja inte traditionsenlig långfredag).
Detta gör alla svenskar när de är i USA jag brukar föredra att vänta tills jag är tillbaka i Europa -
Shopping!
Vi tog oss till en Premium outlet i Round Rock som jag föredrar framför den gigantiska i San Marcos.
Mest för att dem faktiskt har saker man som något mer modemedveten svensk (jämfört med de flesta Austinbor) vill ha.

Hur shoppingen gick? Döm själva.....

Visste väl att det var en bra ide att köpa en "mini-SUV"
Bara för att förtydliga vi var bara 2 personer som shoppade. Jag håller mig fortfarande till skor, väskor, jeans och sportkläder- det kunde tydligen bli en hel del ändå!

Vi fick en del blickar från andra som var där och handlade... Men behövde göra något typiskt svenskt innan vi gick över till nästa etapp.