måndag 5 mars 2012

Baseball och hårdrock eller hur var det nu?

Hallå!
Har haft besök från Stockholm i en vecka och därmed inte bloggat. Men sett desto mer av staden med omnejd.
Vi passade på att gå på den amerikanska sport som det är säsong för nu så nej inte amerikansk fotboll utan Baseboll.

Det påstås vara den näst största sporten här i Austin men det var ganska glest på läktarna så jag tvivlar, å andrasidan var det en match en vardagkväll och det kan vara anledningen till den lite glesa publiken. Är dessutom en stor arena där alla satt utspridda. Men lite liv var det allt. Inte under nationalsången som ingen verkar kunna, men det vet såklart arrangörerna så under resultattavlan och jumbotronen så visas texten - Äkta karaoke alltså.
Därefter var vi på väg att sätta oss igen men då kommer låt nummer två; den som alla dessutom sjunger med i. Jo även till denna fanns textning tillgänglig, men efter ett par events har jag lärt mig att denna sång är mycket viktigare än nationalsången i denna del av landet:
"The Eyes of Texas are upon you,
All the live long day.
The Eyes of Texas are upon you,
You can not get away.
Do not think you can escape them
At night or early in the morn-
The Eyes of Texas are upon you
'Till Gabriel blows his horn. "
Till låten hålls handen/händerna upp och visar ett tecken. Själv känner jag igen det som det tecken hårdrockare brukar vifta med, här påstår man att det är hornen på en ko! (universitetslaget heter Texas Longhorns) - vem hade trott det, att hårdrockarna skulle använda kohorn som sin symbol?!?!? eller vem var först?
Bilden förvisso snodd från en fotbollsmatch men tecknet är detsamma!
Annars var baseboll en märklig sport att titta på. Har förvisso prövat att spela själv och har hyfsad koll på reglerna. Men oj så segt det kan vara. Inget lag fick poäng förrän i 7e  innings (man spelar 9). Innan dess var de flesta innings bestående av 3 raka brända spelare, sällan någon ens träffade bollen och gjorde dem det blev det en lång hög boll som direkt togs som lyra. För att inte bli allt för slö av att sitta och titta på detta har arrangörerna lagt till en 7th inning stretch. Jajjemän innan 7th inning startar får publiken ställa sig up och stretcha! - var välbehövligt.
I övrigt ett ganska trevligt event och Texas Longhorns slog Houston Babtists med 2-0 (båda poängen tagna i samma omgång). Ska dock inte vara allt för kritisk då det visade vara sig den mest påäng fattiga matchen under säsongen. Så ska nog ge det en chans till.

Matchen Texas- Houston, at Disch-Falk Field


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar