söndag 22 januari 2012

jazz och basket

Jazzklubben var helt ok, det var tydligen en av Austins äldsta jazzklubbar med spelningar varje dag.
Sen i fredags var jag på en konstert där det spelades Bach, Mozart and Bethowen delvis i jazzversioner. Framförallt pianisten var fantastisk.
Därefter var det häng på pharas en orientalisk restaurang väldigt trevligt men lite väl mycket rök från vattenpiporna kanske. Men god mat, hade vi vetat att vi skulle dit hade vi kanske tagit med nåt annat vin för det som fanns i affären mittemot var kanske ingen höjdare. Nu spelade det inte så stor roll eftersom jag körde och nä jag dricker inte vin innan jag kör men skrämmande många gör.... Annars är det ganska sympatiskt med matställen där man får ta med egen dryck.

Igår var jag på uppe på en basketboll match. Texas-Kansas (collegeligan). Var en spännande match trots att basketboll är ganska tråkigt att titta på. Men det var roligt att uppleva. Arenan är större än Hovet och det var fullsatt (Trots att laget spelat väldigt dåligt denna säsong). Skolbandet spelade och cheerleaders var såklart på plats. Och ljudet, trodde jag skulle bli döv vid nåt tillfälle - fantastiskt.
Och en hel del av supportrarna har istället för den orangea Texas longhorn tröjan, en orange skjorta med vita axlar och ja-cowboyhattar!
Cheerleaders har jag dock svårt att förstå värdet av. Det var 4 killar och fyra tjejer och killarna gjorde en hel del imponerande volter men tjejrna sprang mest runt med skyltar eller bara och vinkade. Att man tillochmed får stipendium för detta är inte helt lätt att förstå. Men jämfört med dem som  bara springer runt med pompoms dem dansade lite och viftade med sina pom poms men så var cheer leadertjejerna väldigt atletiska. Men varför finns dessa?  Är det för att basketboll och amerikansk fotboll är så tråkigt att det måste vara lättklädda tjejer i alla pauser?- det skulle kunna vara en förklaring.

Därefter var jag på en barrunda på gatan där jag bor, i dem nergångna villorna. Visade sig att flera av barerna är riktigt stora det syns bara inte från gatan. Träffade många från Eurocircleeventet och även en del amerikaner (hang arounds till europeerna) som alla frågar, Vad är mest konstigt med Texas? - ehh vågar man svara?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar